7.29.2008

Cream Cheese Donut

I'm so happy, finally I've found donut pan!!

Donut with Caramel

There's a donut recipe included in the packaging. And know what???!!! You must try this one! No egg is needed! So simple method. And the results are great, they are soft and sweet and smell so so good! For the topping I just simply drizzled caramel syrup on them.

(Nes, ini penampakan loyangnya)


Donut Pan

Donut
for 12 donuts

Ingredients :
200 gr flour
4 tbsp baking powder
100 gr soft curd cheese (dita-I used cream cheese)
60 gr sugar
1 pkg vanilla sugar (dita-I used 1/2 tsp only vanilla)
4 tbsp oil
8-10 tbsp milk
Icing sugar and chocolate glaze for decorating

Directions :
1. Mix soft curd cheese, sugar, vanilla sugar, salt, oil and milk.
2. Sift flour and baking powder over the mixture and blend well.
3. Fill dough into greased pan and baked approximately 20 minutes in the centre of an oven preheated to 180˙C.
4. Dust the donuts with icing sugar or coat with chocolate glaze. Serve while fresh.

15 comments:

  1. loe beli dimana donat pan nya...hikkss pengen..:D, keliatn enak banget tuh donat..:D

    ReplyDelete
  2. lucu banget cetakannya:p

    ReplyDelete
  3. gw sut punya cetakannya, tapi blom pernah nyoba. nanti gw coba resepnya ya Dit.

    ReplyDelete
  4. I love the fact that they are baked, sweetie! YUM!

    ReplyDelete
  5. gara2 lihat donat panggang di blognya teman, cepat2 cari pan-nya ttp sampai sekarang belum bikin,(sama dgn MINDY yah) disini lagi panas banget jadi malas baking. Tetapi resep Ditta harus dicoba deh.

    ReplyDelete
  6. Wow your donuts look so good, where did you get the pan, I am just nosy , I am going to google it after I finish writing this. I also looked at your other blog, I love it especially the paper site thanks so much for sharing that. Wouldn't it be nice to make a mobile out of those paper objects? I think so? I will let you know how it turns out.

    ReplyDelete
  7. oh ini loyang donut toh. kyknya pernah liat disini... boleh nih dit, engga pake telor and dibake pula jadi bebas minuyak.

    ReplyDelete
  8. oooohhh, ya ampyuuunnn, gw liat berapa kali itu pan donut, tapi gak ngeh. *masih mabok loyang*
    Udah dibilangin pdhal itu pan untuk donat. Pdhl lbh sehat yg gini ya Dit, tanpa goreng minyak... mana minyak suka bikin baunya gak pas pula.

    Donatnya perfectly round ya, gendut2 lagi. Duh, gw jadi anak loe aja deeeehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu pan donut nya beli dimana???????susah banget nyari nya......

      Delete
    2. itu loyangnya beli dimana???help me please,,,susah banget nyari nya...!!!!

      Delete
  9. tok...tok..tok.. mbak Dita, aku dah nyobain resep donut-nya. TFS ya :)

    ReplyDelete
  10. banyak betul baking powdernya untuk 200 gr tepung. ga salah resepnya ?

    ReplyDelete
  11. wah makasih ya dah sharing secara da cream cheese 200 gr bingung mo dibikin apa plusss aku juga punya cetakan donut itu tp belum pernah aku pakai.

    ReplyDelete
  12. lho ini donut pan toh mbak? dulu aku pikir loyang kayak gini buat mini angel food cake hehehe.. *jadi malu* btw salam kenal ya.. :)

    ReplyDelete
  13. betul itu, baking powdernya gak kebanyakan? tbsp atau tsp? duuuh dari fotonya saja sudah menggoda euy... pingin nyobaaaaa :)

    ReplyDelete

thanks for dropping by :)