8.05.2008

Cherry Cobbler with Big Fluffy Biscuits

I've been dreaming of this book since couple of months ago. It's David Lebovitz's, Room For Dessert. But, I didn't expect too much, what a pity that I can not find the real bookshop (I mean not just a stationery store) with good quality collections of books, here in Kuwait.



One day, my lil' family and I went to Al Manara Bookshop as our Saturday Bookshop Day ritual. Just looking around and checking some new mags.

As usual, I was occupied with cooking books *baca doang gak beli*. Actually I was thinking over to take Donna Hay's Modern Classic (Book 1).



When I was searching through the rack, books by books, suddenly my eyes were catching at a book. To my surprise it was clearly written David Lebovitz Ripe For Dessert. I was so thrilled. But.....wait wait! That wasn't Room For Dessert but Ripe For Dessert? I didn't care anyway :D, anything will do as long as it's David Lebovitz's :P. Besides, it was the only one from Mr. Lebovitz in that bookshop, so I had more reason to grab the book ;).

Ripe for Dessert

Lebovitz say that this dessert is very low in the f-word (fat, that is), since the use of buttermilk and only modest amount of butter in the biscuits.

Cherry Cobbler with Big Fluffy Biscuits

So you don't have to feel guilty to enjoy this with a rewarding scoop of your favorite ice cream ;).

Cherry Cobbler

Due to the copyright issue, I am not really sure to post the recipe here eventhough I will mention the source of the recipe (I don't know....you tell me, I have no idea whether it's ok to share the recipe here? If it's possible, I will post it later). Usually I copied and pasted recipes from someone else's blog and always mention the source :), but now since I have the book, I don't know what to do. *hehehe....biasanya asik-asik copy paste aja, begitu punya sendiri bukunya, jadi kelimpungan....norak!*




15 comments:

  1. Pic no.3.
    focusnya ke buku baru atau sepatu merah? hi..hi..hi..

    ReplyDelete
  2. raida1:10 PM

    mba.. pernah ikutan pemilihan poto model yakk....:D

    ReplyDelete
  3. Dita, people have been blogging about recipes from books (myself included) and I haven't heard of a problem about this. :)
    But do as your heart tells you.
    that dessert looks delish!

    ReplyDelete
  4. buku room for dessert keknya menarik nih Dit. walah lo yee jadi bikin gw mikir. btw bukunya donna hay menurut gw sih bagus (cuma foto2nya doank) kalau resepnya kok gw gk tertarik yah.

    btw, gimana kalau lo bikin event dgn hadiah sepatu merah lo? qiqiqiqiqi

    ReplyDelete
  5. iya emang rada pusing kalo mau posting resep dari buku ya :D.., btw asikk dong mak udah punya bukunya :P

    ReplyDelete
  6. rumahnya enak banget deh Dit, sepatunya juga cakep

    btw, sptnya sih boleh aja deh sharing resepnya, toh bukunya udah dijual bukan?
    dan dirimu bukan utk kepentingan komersial, plus jangan lupa dicantumin sumbernya :D

    ReplyDelete
  7. eh Dit, itu tadi gue.. pake email utk thesis :))

    sefa

    ReplyDelete
  8. Vania : salah dah gue pake sepatu merah. Pada ngincer sepatunya! :D

    Raida : poto model wasaidel :P

    Patricia : "But do as your heart tells you." >> what a wise suggestion, Pati. Thank you.

    Dwiana : gue merasakan hal yang sama Dwi, bukunya Donna Hay emang fotonya bageus dan sederhana, cuman resepnya kayaknya kurang greget ya. Udah deh lo cari nih buku2nya Mr. Lebovitz. Yo oolooo, itu sepatu apa mo dilelang aja ya? :D

    Elsye : iya Sye, gue rada gak tega kalo harus copy paste dari buku.

    Sefa : apartemennya sengaja dibikin kekanakan penuh warna biar anak2 betah, Fa :). Soal copy paste dari buku, gue sebenernya gak tega Fa. Gue itu sangat memuja buku dan tau rasanya susah nulis buku, makanya gue ragu untuk posting resep dari buku yang ada di tangan gue sendiri.

    ReplyDelete
  9. Mak Ditaa... lo baca buku resep apa baca komik..seru amat.. hihihi..sepatu..mak..sepatu meni kinclong..

    ReplyDelete
  10. Fitri : yaaahhh elo, sepatu lagi sepatu lagi, udah sana gambreng deh sama Vania dan Dwi.

    ReplyDelete
  11. jadimodel sekalian nih..apa yg lg dijual?hihi..sofa, sepatu, buku,apel? apart.lo penuh warna seneng gue..

    bu di copy dong resepnya... i kan awam tuh ama cobler..mo coba,berhubung liat gambare asik bener.

    ReplyDelete
  12. biasanya sih boleh dita, asal nyebutin resep darimana. ngga masalah selama ini :)

    ReplyDelete
  13. Foni : udah ya resepnya :)

    Ambar : ada yg pernah keberatan Mbar, sayang aku lupa baca di mana, udah lama soalnya.

    ReplyDelete
  14. ya ampuuunnn, emang dasar kreatif skali dirimu nak :D Cozy banget living room nya yak! foto2 lo itu looooohhh Dit....

    ReplyDelete
  15. Dhi : mampir sini Dhi ;). Makasih nak :P

    ReplyDelete

thanks for dropping by :)