11.20.2008

Banana Cake with Chocolate Chips

Any cakes with banana are always my favorite. Especially with the ripe ones. This is a really quick easy cake to make. The result isn't that moist. The texture is dense and crumbly. More like muffin or banana bread.

Banana Cake with Choco Chips and Parmesan

Banana Cake with Chocolate Chips
Recipe from Lintang with a little re-worked from me.

Ingredients:
150 gr butter
80 gr sugar
2 ripe bananas, mashed
3 eggs
180 gr flour (dita - 130 gr all purpose flour+50 gr custard powder. The custard powder will make your cake look yellowish)
1 pack dry yeast
70 gr almond powder (dita - I didn't use almond powder but substitute it with grated parmesan)
100 gr chocolate chips

Banana Cake with Choco Chips and Parmesan

Directions:
1. Mix the butter and sugar until white and fluffy, then add mashed banana in it.
2. Add the eggs in butter-mixed, beat well.
3. Then pour flour and yeast, and mix well.
4. Add almond powder (dita - grated parmesan) and chocolate chips in the mixture. Pour in the baking pan.
5. Bake in the oven 200°c for 10 minutes, then another 35 minutes on 160°c.

Banana Cake with Choco Chips and Parmesan

15 comments:

  1. ikut duduk bareng mbak, en makan cakenya, hehe :)

    ReplyDelete
  2. hummmm beneran yummy dit.....liat lo makan jd ngiler .....:)

    ReplyDelete
  3. haduwh mba.. enak sekali nampaknya..
    aku juga suka banget ma kue yang ada pisangnya..
    kaya musti coba bikin tuh..
    thx banget buat sharing resepnya yaa..

    ReplyDelete
  4. Uuuhh,, that red shoes.... I like it !
    (*hallahh...bukannya suka ama kuenyaa..hahaha)

    ReplyDelete
  5. kagum gwe ngan photography nye...
    kek nye... bakal dicoba..

    ReplyDelete
  6. Wow awesome clicks dear. I feel hungry by seeing the pics.

    ReplyDelete
  7. dit...enak banget ngeliat lo makan,kayaknya lo pasti jarang2 dech pake sepatu merahnya cuma buat foto aja yach...cantik

    ReplyDelete
  8. sama ama gue, dit, yang dicat justru kuku kaki daripada kuku jari hihihi...

    ReplyDelete
  9. yummy deh keliatannya & as always..poto2nya itu loh yg mana tahan :-p

    ReplyDelete
  10. makasih ya diingetin buat tetep hunting sepatu merah :d

    ReplyDelete
  11. pengen banget pake sepatu kayak gitu...hiks...apalah daya...

    ReplyDelete
  12. @ Nonon : punya doang sih gak papa Non.....kalo disuruh make....mikir 1000x buat ngejer2 krucils....wakakakakakakkkk!!!!

    ReplyDelete
  13. @ Mindoel : gue kemaren di sini nemu high heel merah, cantiiikkkkk banget Ndoel!! TApi cuman bisa gigit jempol, abis gak mungkin dipake! :D

    ReplyDelete
  14. @ Arfi : tau sendiri deh kalo jari tangan di kutex-in. Secara kerjaan kita bolak balik cuci piring, ngurusin taneman, halaahhhh gak sampe 5 menit udah bopel-bopel tuh kuteks :D

    ReplyDelete
  15. mpookk..mau dong red shoes-nya..btw para tukang baking emang cuman pada make kutek di kaki dan kalo gue cuman pedicure tanpa menicure..hehe malah kuenya gak di comment..:-P

    ReplyDelete

thanks for dropping by :)